tiistai 21. heinäkuuta 2015

Enkeleitä ja merta / Änglar och hav

Enkeli / Ängel 30*24 cm
 Tässä tämän kesän maalauksia. Vielä on kesää jäljellä joten lisää tulee ja Lokakuussa näitä minun väkerryksiäni on esillä Klaukkalassa, kerron siitä sitten lähempänä lisää.

Här får ni se sommarens målningar. Lite är det kvar av sommaren ännu och i Oktober så finns några av mina tavlor att se i Klövskog, ska berätta om det lite närmare tidpunkten.

Enkelit / Änglarna 30*24 cm
Ostin kesän alussa muutaman pienen taulupohjan ja ajattelin ottaa ne mukaan kesälomareissuille pieneen kassiin muutaman maalipötkylän kanssa. Jätin ne kuitenkin kotia ja hain hiilikyniä ja paperia, jotka oli helpompi kuljettaa mukana ja ottaa esille, kun luovuus iskee pahimmillaan. Otinkin matkan aikana kerran ne esille ja totesin, että on hiilelläpiirtämistaidot on ruostuneet kokonaan kahdenkymmenen vuoden aikana vai onko hiilikynillä vaikeampi piirtää kuin hiilillä?  Ei kyllä luonnistunut lainkaan minun kokeilut... Taiteilijahiilet on kyllä muuttuneet aika lailla kahdenkymmenen vuoden aikana. Ei silloin ollut kyniä ja eri värejä, tai minä en ainakaan sellaisista ollut kuullutkaan. Hiilet oli mustia sellaisia pitkulaisia pätkiä papreriin käärittyjä, pienessä pahvilaatikossa. Nyt oli jos minkä väristä tarjolla, punaista, valkoista, okraa, harmaata kynää.... Saa nähdä innostunko kokeilemaan uudestaan, siellä ne on asuntoauton hansikaslokerossa.

Sinistä on aika paljon näissä kesän maalauksissa ja muutama enkeli. Onko sitä tullut vanhaksi, kun ihmiset, jotka oli keski-ikäisiä, kun olin lapsi, nukkuvat pois tai sairastuvat vanhuudenvaivoihin? Enkelit... Pari pienistä taulupohjista saivat enkeliaiheen.

Matkalle läksin / Jag reste bort 60*50 cm
( Sadetta pakoon? / Resa bort från regnet?)

I början av sommaren köpte jag några små canvasbottnar som jag tänkte ta med mig på semestern tillsammans med några målarfärgstuber i en liten kasse, men lämnade dem hemma. Istället köpte jag kolkritor. Tyckte det var så kul att rita med kol när jag var ung. Nå inte va det lätt inte... Testade en gång under semestern, men det blev  bara kladd. Får nog öva rejält om det ska bli något av kolritandet. Blev riktigt förvånad att det fanns så mycket olika färger av kolkritor. De ser ju ut som blyertspennor numera. För tjugo år sedan va det kolstickor som var inlindade i papper i en liten pappask....Nu fans det rött, vitt, okra, grått i olika nyanser.... Vi får se om jag får inspiration att testa kolkritorna igen. Där ligger de i husbilens hanskfack och väntar.

Mycket blått just nu och några änglar. Börjar man bli gammal, när så många medelålders människor från ens barndom helt plötsligt tinar bort och får en massa ålderkrämpor? Änglar.. Två av de små canvas tavelbottnarna fick ängelmotiv
Tornado 50*60 cm
50*50 cm

Vihertävä katu / Grönskande gatan 50*50*4 cm

Numerot eivät avautuneet aviomiehelle.
Nummrena öppnade sig inte för maken.
70*50 cm
50*50*4 cm
Tämmöinen lyhyt postaus tälläkertaa.

Hyvää kesänjatkoa. Toivottavasti tulee vähän hellettäkin, että pääsis uimaan.

Trevlig fortsättning på sommaren. Hoppas det blir lita värmebölja också så man kan åka och bada.


1 kommentti:

  1. Ihanat taulut, varsinkin enkelitaulut! Enkelit ovat lähellä sydäntäni.... :)
    Kiitos rakas serkkuni vieraanvaraisuudestanne! Välkommen till oss också!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.