perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesä? Sommar?





Tulihan se kesä tai ainakin lapsilla kesäloma. Ei nämä kelit nyt hirveen kesäiset ole, kylmä tuuli, mutta kun istuu sisällä voi luulla että ulkona on tosi lämmintä ja ihanaa. No, on tässä muutama ihan ok päiväkin ollut sään suhteen. Yhtenä iltana otinkin kaikki maalit ja pensselit terassille ja maalailin siellä. Jonkin ajan päästä piti hakea villapaita päälle. 
Sain siskoltani maaleja ja taulupohjia, niitä olen tässä yrittänyt tuhertaa. Isoimpaan taulupohjaan lupasin maalata abstraktin perhetaulun heidän perheestään ja se onkin tekeillä tällä hetkellä. Tässä vähän keskeneräisenä. 

Ostettiin jokin aika sitten asuntoauton rämä ja ajateltiin sillä liikkua tänä kesänä lomamatkat. Pikkuisen haaveillaan Legolandista mutta voi olla, että jää kotimaan matkailuun tämä kesä. Aloitin viime lauantaina vaunun patjojen verhoilun. Kankaat oli ihan karmeessa kunnossa, melkein puhki kuluneet ja likaiset. Yksi hyvä puoli asuntoautossa on, että se on rekisteröity kahdeksalle ja voidaan koko perhe istua samassa autossa lomareissun. Toivottavasti auto kestää ja kulkee eteenpäin, ei olisi mukavaa, jos loma reissu tökkisi ja istuttaisiin tienposkessa odottelemassa hinajaa.. :) :) 
Edelliset pari-kolme kesää ollaan lomareissut ajeltu peräkkäin. Mies asuntovaunu perässä ja minä asuntovaunun perässä. Puolet lapsista iskän kyydissä ja puolet äitin kyydissä. Eipä ole takapenkeillä paljoa tapeltu. Minun autossa kylläkin oksenneltu, joka matkalla vähintään kerran. MATKAPAHOINVOINTIA! Yäk. 
Laittakaapa kommenttiin vinkkejä hyvistä ja mukavista lomapaikoista ja nähtävyyksistä missä kannattaisi käydä lasten kanssa täällä suomessa.

 1/3 Patjoista päällystetty.
1/3 av dynorna omklädda.

Nog kom sommaren eller åtminstone barnens sommarlov. Sommarväder har vi inte sett så mycket av. När man sitter inne och tittar ut så kan man nästan tro att det är varmt och skönt ute. Burr, så det blåser. Några fina dagar har vi nog ändå haft. En fin dag tog jag ut mina målarfärger och penslar  för att leka konstnär ute i det fria, på terassen. Efter ett tag fick jag gå in och hämta en yllekofta.:)
När vi va is TSockholm gav min syster sina målarfäger och Canvas till mig. Den största Canvasen ska bli en abstrakt familjetavla åt henne. Här upptill är ett foto på tavlan som jag påbörjat. Får finslipa lite på den.

För ett tag sedan köpte gubben min gammal en skruttig husbil, som vi har tänkt köra runt med den här sommaren. Tygen på sätena är otroligt gräsliga, så jag började klä om dem. Hoppas jag hinner bli klar innan semestern. Fördelen med husbilen är att den är registrerad för åtta pers, så vi kan åka hela familjen i samma bil. De två-tre föregående semestrar har min man åkt före med husvagn och jag har kört efter husvagnen. Hälften av ungarna har suttit med i pappas bil och hälften i min. På sett och vis har det varit enkelt vi har sluppit en massa gräl i bilarna. Jag däremot har fått stanna för att tvätta spya. ÅKSJUKA, ush!!
Har ni några bra tips på barnvänliga platser, som är värda ett besök här i Finland, så dela gärna med er i kommentarfältet.




Kesälomapiirakka (Sitrusmarenkipiirakka)
Sommarlovspaj ( Cirus och marängpaj )

Kolmivuotiaan Hiekkakirkko / Treåringens Sandkyrka

Toukokuun sumua/ Majdimma






5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia taas! Minä olen miestä patistanut taulun kiinnitykseen mutta kun sille tuli välilevyn pullistuma niin eipä ole onnistunut. Jospa tässä vkonloppuna nyt sitten;)

    VastaaPoista
  2. Matkapahoinvointiin on toimiva ratkaisu:vasempaan korvaan eari/pimpuli tuppo tms. Ja nimenomaan vasempaan. Omasta kokemuksesta tiedän että toimii,ikävä kyllä meill on turhan moni lähtenyt tässä kohtaa äitiinsä 😞 Mukavia lomareissuja!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.